Pe voi ce vă motivează să faceți mișcare? Dynamic Studio 14/07/2020

Pe voi ce vă motivează să faceți mișcare?

Scris de: Dynamic Studio
Timp de citire: 5 minute

Dornici să reluăm antrenamentele cât mai curând la Dynamic Studio, ne-am adaptat cu ușurință noilor reglementări.
Am pus țara la cale printr-un plan de bătaie, am lăsat în pandemie curățenia de primăvara și am început igienizarea de vară. Fiind preocupați de prevenția și sănătatea clienților sălii, cât și a personalului, am organizat totul astfel încât să ne mișcăm în condiții de siguranță în sală.
Pe parcursul stării de urgență am ales să nu renunțăm la mișcare și să fim dinamici în izolare. Antrenamentul a fost la îndemâna oricui avea puțină motivare iar împreuna am descoperit că se poate desfășura și din propria casă. Cu toate că au existat și avantaje ale sportului în online, recunoaștem, pentru unii, comoditatea casei a pus puține bețe-n roate.
După ridicarea restricțiilor, rând pe rând, lumea a trecut pragul sălii noastre. Se resimte îngrijorarea față de noul virus însă nu reprezintă un criteriu descurajator deoarece suntem motivați să tragem de noi.

Sub ce pretext ne îndreptăm iar și iar spre sală?

Pentru a înțelege mai bine întreg procesul, propun să ne întoarcem la origini. Structura psihică care inițiază, susține energetic și dictează din interior cursul unei activități, este motivul. Asemenea, motivația – din latinescul motus/movere,  înseamnă a te mișca într-o direcție, ceea ce pune în mișcare, împinge la acțiune. Noțiunea are caracter esențial în dezvoltarea integră a fiecărui individ. Privită din perspectiva unei forțe creatoare, ea aparține propriului sine, fiind modelată de caracteristici personale (dorințe, pasiuni, instincte, trăsături ale personalității).
Într-un mod particular, în sport reprezintă cheia succesului indiferent de nivelul performanței și abilitatea atletică a sportivului.
Pentru acei adevărați împătimiți ai efortului intens, cei care tind spre un nivel de dificultate cât mai ridicat, pentru ei există doar o certitudine și anume: NU SE POATE FĂRĂ SALĂ. Este limpede că un complex sportiv conferă practicantului condiții optime evoluției, iar în astfel de condiții, motivația renaște constant din dorința de a ne satisface aspirațiile, de a ne depăși limitele.
Dar cei care nu se dau în vânt după sport? Cum rămâne cu persoanele care nu se omoară (SĂ-ȘI TRANSPIRE SUFLETUL) cu mișcarea, dar tot au dezvoltat o rutină activă?
Cu siguranță cei care au întâmpinat dificultate în a-și menține constantă practica sportivă, când au conștientizat schimbarea în bine a organismului, au înțeles importanța determinării. Probabil rezultatele obținute în trecut au fost cele care au cântărit mult în momentul in care am hotărât să ne reîntoarcem la sală. Această înverșunarea pentru a culege roadele muncii de pe urma efortului fizic, au înclinat balanța facilitându-ne o motivație puternică pentru noul start.

Vă sună familiar: fac sport pentru că îmi doresc să arăt bine?

Criteriul estetic influențează în mod direct mersul omului la sală. De-a lungul timpului preocuparea pentru aspectul propriului fizic a constituit un izvor nesecat de ambiție ce ne-a impulsionat să ne menținem în formă. Noul virus continuă să colinde țara, însă, după primăvara petrecută în casă, mulți am fost împinși de acest imbold de a ne pregăti corpul pentru sezonul costumelor de baie.
Soră cu această grijă focusată pe exteriorul corpului este și atenția pentru interior. Dieta echilibrată și antrenamentul sunt în general bine implementate în sistemul celor care aspiră la buna funcționalitate a întregului corp. Sportul înmagazinează și aduce cu sine beneficii care contribuie la optimizarea organismului. Corelat într-un cuvânt, sănătatea devine și ea un laitmotiv regăsit în vocabularul celor care frecventează sala.
Având în minte imaginea clară a obiectivelor pe care dorim să le atingem prin antrenament, motivația va avea la rândul ei o structură mai stabilă. Cunoscând aceste aspecte despre propria persoană, ne asigurăm o înrădăcinare a motivației în propriul sistem, așadar o bază energetică necesară activității sportive.
Într-un dialog deschis aș dori să dezbat puțin acest subiect. Pe voi ce vă motivează să faceți mișcare?

P