Beneficiile sportului în viața copiilor Dynamic Studio 16/08/2018

Beneficiile sportului în viața copiilor

Când vine vorba de sport, beneficiile sunt numeroase nu doar în rândul adulților. Ați văzut expresia unui copil atunci când se dă cu rolele? Sau joacă fotbal? Sau are racheta în mână? Orice tip de activitate fizică îi face fericiți, acum e perioada când totul poate fi privit ca o joacă. În afară de asta, nu știi niciodată când se poate naște un campion, nu-i așa? Dar până la a naște campioni, copii trebuie lăsați să experimenteze și să se bucure de ceea ce înseamnă sport și activitate fizică, astfel încât să nu devină o corvoadă pentru ei. În general, în viață e bine să fim realiști și să nu ne setăm așteptări prea înalte, ci să lăsăm viața să ne surprindă și să fim în permanentă ajustare în fața ei. Chiar dacă nu toți copii care se apucă de sport vor deveni sportivi de performanță, nu înseamnă că nu putem să îi educăm ca pe niște campioni. Să îi obișnuim să fie disciplinați, optimiști, muncitori și perseverenți și încrezători în forțele proprii.
Sportul dezvoltă abilități foarte importante pentru copii și adolescenți, fiecare categorie de vârstă având particularitățile ei. Plecând de la socializare, perseverență, disciplină, ajungând la forță mentală, capacitate de gestionare a conflictelor sau a propriilor emoții etc. În ceea ce privește tipul de sport pe care îl urmează copilul, intervin mai mulți factori, printre care tipul de personalitate, preferințele acestuia sau disponibilitatea părinților. Ceea ce este esențial de reținut, este faptul că fiecare copil trebuie încurajat și susținut când vine vorba de sport și mișcare, nu doar pentru beneficiile aduse sănătății, ci și pentru faptul că în acest fel dobândește abilități importante pentru dezvoltarea sa personală.
Așadar, părinte drag, bucură-te dacă copilul tău nu se mai poate dezlipi de minge, role sau bicicletă, încurajează-l să facă sport, lasă-l să experimenteze și nu uita să crezi permanent în el!

P