Testimonial Patricia Dynamic Studio 25/11/2020

Testimonial Patricia

Din seria #SportulEstePentruToți, azi vorbim cu Patricia. A început experiența alături de noi în calitate de client și la scurt timp s-a alăturat echipei noastre.
 
1. Dacă ar fi să te prezinți în câteva rânduri, ce ne-ai putea spune despre tine? 
Am 22 de ani și îmi place să livin’ la vida loca. Încerc să mă bucur de fiecare zi și să găsesc frumosul, plăcerea în ceea ce fac. Uneori mai privesc lucrurile în tonuri de gri dar prietenii și oamenii pe care îi am alături, mă ajută să-mi colorez paleta.
Nu cred în coincidențe doar în sincronicitate. În viziunea mea lucrurile se întâmplă cu un scop. Deși sunt tânără, prin experiența acumulată până la această vârstă, am învățat să apreciez ceea ce mi se întâmplă și să fiu recunoscătoare pentru tot. 
Studiez medicina dentară. Lucrez la Dynamic Studio. Îmi place arta și sunt de altfel o artistă. Mă identific prin emoție și simt încărcătura într-o manieră amplificată. Chiar admit, unele trăiri îmi sunt exacerbate. 
Fac sport de când mă știu, mișcarea este nelipsită din rutina zilnică. Primii pași în direcția performanței i-am făcut la 11 ani, când le-am cerut alor mei să mă dea la karate kyokushin. Mi-am cules roadele muncii iar acum, mai mult ca mulțumită de palmaresul meu, de aproximativ un an “am ieșit la pensie”. 
Am un program destul de încărcat dar doar pentru că îmi place să fac cât mai multe. Timpul meu în această viață este limitat deci trebuie să profit de fiecare clipă. 
Pe scurt, cam așa se prezintă Patricia Alexa Farcaș, un personaj colorat-complex, freak dar într-un mod plăcut și luminos.  
 
2. Care a fost prima ta interacțiune cu sportul? 
Eram clasa I, ai mei observând interesul meu pentru gimnastică, m-au înscris la Palatul Copiilor să iau câteva ore. Mi-a plăcut însă, nu suficient. Ulterior am tot căutat să fac și altceva până când am ajuns la karate. Atunci m-am oprit. Găsisem ce-mi trebuia. A fost dragoste la prima lovitură.
 
3. Cum ai auzit de Dynamic Studio și de cât timp frecventezi sala noastră?
Am aflat de sală de la Raluca. Într-o dimineață, una din postările distribuite de ea, mi-a captat atenția. Distribuise anunțul celor de la Dynamic care, la vremea respectivă erau în căutare de om pentru recepție. Am pus mâna pe telefon, ea m-a pus în contact cu cei de la sală iar, a doua zi m-am prezentat pentru/la interviu. Iarna aceasta se împlinește un an de când vin la Dynamic Studio – în primul rând ca și angajată și mai apoi pentru a mă antrena.
 
4.Ce schimbări a adus în viața ta experiența alături de noi?
Majore!
Fiind încă la început de drum, am căutat un loc care să-mi deschidă orizontul și să-mi ajute în evoluție. Jobul mi-a asigurat un suport prin care am reușit într-adevăr să-mi obțin o independență financiară dar, Dynamic are o însemnătate mult mai mare pentru mine. De când am intrat în colectiv, mi-am văzut ascensiunea propriului sine. Învăț în permanență câte ceva și reușesc să îmi perfecționez abilitățile, atât profesional cât și în plan sportiv. 
Pentru mine contează foarte mult mediul în care activez iar, eu aici simt că pot să cresc din toate punctele de vedere.  Sunt foarte mulți oameni frumoși adunați laolaltă. Energia și căldura întregului grup influențează în mod cert dispoziția mea. Faptul că am intrat în echipă a fost ceva nemaipomenit.
 
5. Care a fost obiectivul tău inițial în materie de sport și care este obiectivul tău în prezent? 
Nu pot spune că am avut un scop anume când am început antrenamentele. Nu știam ce presupun dar, am fost fericită că pot să mă antrenez. Era o provocare cu totul nouă pentru mine ceea ce mi-a și amplificat în definitiv entuziasmul. Am fost șocată initial de intensitatea efortului, aveam impresia că mor de fiecare dată. După aproximativ două luni extreme, am observat o transformare a fizicului care mi-a încântat la drept vorbind retina. Atunci mi-am format obiectivul și am devenit focusată pe slăbit.   
Cu puțină îndrumare din partea Ralucăi în ce privește alimentația și făcând sport în mod constant, am reușit să slăbesc 7 kg.
Cosmin și Raluca mi-au format baza pe care în prezent construiesc. Actualmente tot ce îmi doresc e să progresez în continuare. 
 
6. Ce te menține motivat să vii la antrenamente? 
Îmi place! 
Crossfit-ul îmi testează limitele în permanență. M-a atras mereu greul dintr-un antrenament. În momentul în care efortul fizic este intens, exista un punct în care psihicul îți spune că nu mai poți iar corpul de multe ori, aliat al acestui gând, devine în aparență neputincios. Dacă treci de acest impas, senzația de pe urmă este incomparabilă. Conștientizezi de fapt că ești mai mult decât corpul fizic deoarece întrega forța vine din interior. 
Rațiuni precum sănătatea, deconectarea de la stresul psihic sau întreținerea aspectului, se află și ele pe lista determinanților însă, factorul principal din care ia naștere motivația mea se provine din ceea ce am precizat mai devreme. 
 
7. Cât de importantă este comunitatea în sport?
Vitală în mod cert! Prin intermediul sportului, se pot forma conexiuni interumane deosebite. Cred că este importat să ai alături oameni cu care să te antrenezi. Mai mult, este important să ai acei oameni. Totul este energie drept pentru care, cei din jur condiționează foarte mult maniera în care se desfășoară un antrenament. Indiferent de intensitatea la care se practică mișcarea, într-o comunitate sportivă evoluam împreună, ne ajutăm între noi, învățăm unii de la alții și poate cel mai important tragem de noi. Poate că de aici și farmecul. Eu una, cel puțin așa văd lucrurile.
 
8. Ce recomandare ai pentru cei care nu fac mișcare?
Să facă, evident! Sportul pe mine m-a centrat, mi-a oferit un echilibru și mi-a scos în cale caractere remarcabile. Nu există dezavantaje când vine vorba de activitatea fizică, ai numai de câștigat!

P