Testimonial Alin Dynamic Studio 11/02/2021

Testimonial Alin

Din seria #SportulEstePentruToți, azi vorbim cu Alin. Vine la sală de aproximativ un an, timp în care a înțeles cât de important este să ai un corp sănătos.
 
1. Dacă ar fi să te prezinți în câteva rânduri, ce ne-ai putea spune despre tine?
Salut! Sunt Alin, de meserie inginer proiectant cu o viață sedentară și pasiuni care implică activități mai mult cerebrale decât fizice.
 
2. Care a fost prima ta interacțiune cu sportul?
Ca orice copil, jucam fotbal în curte. Am fost o perioadă în echipe de maraton și atletică a școlii. Mai apoi, baschetul a devenit o sursă de contact cu sportul.
 
3.Cum ai auzit de Dynamic Studio și de cât timp frecventezi sala noastră?
Am auzit de Dynamic Studio de la fratele meu și am început să frecventez sala în primăvara anului 2020.
 
4. Ce schimbări a adus în viața ta experiența alături de noi?
Am înțeles nevoia de a fi disciplinat și cât de important este să ai un corp sănătos și pregătit să facă față efortului.
Efortul fizic este o bună metodă de a ieși din zona de confort și de a încerca să îți depășești limitele, să riști și să faci un efort să te schimbi. Micile reușite pe care le observi de la un antrenament la altul, sunt o sursa de plăcere.
Faptul că în cadrul sălii ai acces și la alte tipuri de activități sau servicii, precum consiliere nutrițională, este de un real ajutor atunci când cauți să îți schimbi stilul de viață în bine.
 
5. Care a fost obiectivul tău inițial în materie de sport și care este obiectivul tău în prezent?
M-am apucat de sport datorită unor probleme de sănătate. Încă din copilărie am avut o postură proastă, iar acum am o coloană problematică și care nu poate fi tratată cu medicamente. Singura soluție pe care o am ca să evit intervențiile chirurgicale, este să slăbesc. Obiectivul rămâne și va fi o misiune pentru tot restul vieții.
 
6. Ce te menține motivat să vii la antrenamente?
În primul rând, motivația este legată de nevoile pe care le-am menționat anterior, adică să evit o deteriorare a coloanei, altfel risc să îmi pierd mobilitatea.
În al doilea rând, toate beneficiile pe care le am: un sistem imunitar mai bun, mobilitate, nivel de energie ridicat etc.
De asemenea, locația este un factor motivant. Am nevoie de suport moral și antrenament care să nu presupună doar forță și cardio. Mai exact să încep să îmi ’’dezmorțesc’’ corpul și să descopăr lipsurile pe care le am.
Faptul că lucrez cu antrenor e de un real ajutor, pot vorbi deschis și pot solicita sfaturi.
Legat de antrenori, fiecare are stilul lui. Poți să ai un favorit sau nu, dar cel mai importat este că toți se implică și simți că sunt acolo să te ajute.
Un motiv final, dar foarte important este orarul, un aspect care m-a făcut să aleg Dynamic Studio. Mie personal îmi place să vin la 7:00 să fac mișcare și apoi să mă ocup de serviciu și problemele zilnice.
 
7. Cât de importantă este comunitatea in sport?
Fiind o persoană mai timidă, nu ma simt foarte comod în activități care presupun un număr mare de persoane, până când nu ajung să cunosc grupul. Astfel, nu pun accent mare pe acest aspect.
Pot să văd însă, importanța comunității în sport deoarece orice activitate în grup poate crea un sentiment de apartenență și implicare.
 
8. Ce recomandare ai pentru cei care nu fac mișcare?
Sa fie convinși că cel mai important medic pentru noi este un corp sănătos, care poate să facă față efortului fizic și stresului cotidian.
Toate acestea le obținem având grijă de noi, iar primul pas pentru a avea grijă de noi este mișcarea, apoi nutriția sănătoasă și stress management-ul.
 

P