Testimonial Mircea Dynamic Studio 15/03/2021

Testimonial Mircea

Testimonial Mircea - Dynamic Studio

Testimonial Mircea – Sala de sport Dynamic Studio

Din seria #SportulEstePentruToți, azi vorbim cu Mircea. Și-a dorit să slăbească sănătos, iar în prezent se simte mai energic și mai activ ca niciodată.

1.Dacă ar fi să te prezinți în câteva rânduri, ce ne-ai putea spune despre tine?
Numele meu este Mircea, am 47 de ani, de originie sătmărean și din 2004 orădean. Sunt căsătorit și lucrez în domeniul proiectelor europene. În viață mi-am focalizat atenția și preocupările intelectuale pe evoluția profesională participând la diverse cursuri de formare/specializare, precum și burse de studii în străinătate: Roma, Perugia, New York, astfel încât am ajuns să conștientizez relativ târziu, importanța majoră a sportului pentru sănătate.

2.Care a fost prima ta interacțiune cu sportul?
O primă formă de mișcare a fost când m-am jucat cu mingea ca orice băiat, urmând ca mai apoi să joc pase cu tatăl meu (fost fotbalist de performanță din generația de aur, component al echipei Olimpia Satu Mare ’72 pe post de fundaș dreapta) sperând să-i urmez exemplul de voință și perseverență ca fotbalist, însă n-a fost să fie așa. În copilărie am practicat o scurtă perioadă lupte greco-romane, ocazional înotul, tenisul de masă, plăcerea mea rămânând mersul cu bicicleta, un Pegas galben, model 41.
Mai târziu, m-am apucat de ,,greutăți” … de pus pe mine, kilograme multe, multe….până am ajuns la 165 kg, iar la vârsta de 41 de ani ajungând la obezitate de gradul 2 multă vreme trăind după zicala ” trăiesc, ca să mănânc ” și nu pe cea după care ar fi trebuit să mă ghidez: ” mănânc, ca să trăiesc ! ”

3.Cum ai auzit de Dynamic Studio și de cât timp frecventezi sala noastră?
Prin intermediul internetului, în urmă cu 2 ani, tenacitatea și dorința soției mele și a mea, de a slăbi am găsit Dynamic Studio. Cu ocazia zilei mele de naștere, am primit cadou din partea soției, un abonanment la sală. Alegerea antrenorului a fost făcută și în memoria tatălui meu, căruia timp de 43 de ani nu i-am ascultat sfatul de a face sport, dorind să-mi demonstrez atât mie, cât și în amintirea lui, faptul că pot să ating o greutate corporală normală, întrucât ani la rând am acumulat kilograme în plus, inutile prin mâncatul excesiv, prin alimentație inadecvată, primând pofta, și nu sănătatea organismului.

4.Ce schimbări a adus în viața ta experiența alături de noi?
SĂNĂTATE, ENERGIE, VITALITATE, stimă de sine crescută, schimbări vizibile și beneficii majore, având ca rezultat încă de la primele săptămâni un slăbit sănătos din țesutul adipos cu  implicații ample asupra mea, atât în interior, cât și în exterior.
– Îmbunătățirea sănătății și a aspectului fizic: reglarea tensiunii arteriale la valorile normale, normalizarea valorilor glicemiei, eliminarea durerilor de spate, îmbunătățirea circulației sangvine și periferice, îmbunătățirea respirației, întărirea sistemului imunitar, reglarea metabolismului, reglarea colesterolul rău, îmbunătățirea calității somnului, creșterea tonusului muscular, creșterea forței și rezistenței organismului;
– Am redus riscul apariției bolilor cu scopul de a elimina la bătrânețe îmbolnăvirea;
– Mi-am construit relații noi, am dezvoltat prietenii/socializare;
– Am început să mă simt din ce în ce mai bine reușind să devin mult mai responsabil, să conștientizez importanța mișcării, a alimentației sănătoase în viața mea astfel încât, evit în continuare mâncatul oriunde, orice, la întâmplare sau peste măsură, respect piramida alimentelor, combinarea corectă a alimentelor, alcalinizarea corporală pentru a beneficia de toți nutrienții necesari vitamine, minerale, proteine, grăsimi sănătoase, glucide, fibre, antioxidanți, fitonutrienți, nu în ultimul rând hidratarea corespunzătoare, asftel încât în prezent, mă simt mai energic, mai activ.
Menționez faptul că, în decurs de 6 ani am slăbit de la 165 kg la 90 kg (în total 75 kg) cu mențiunea că ultimele 34 kg le-am dat jos la sală, iar în ultimii 2 ani am slăbit prin mișcare funcțională și alimentație sănătoasă, reducerea în greutate rezultând prin arderea grăsimii fără înfometare, fără riscuri, fără diete restrictive, fără intervenții invazive sau medicamente.
Un detaliu important de evidențiat este faptul că, încă de la prima întâlnire, antrenorul Cosmin Giura prin calmul și profesionalismul cu care mi-a explicat beneficiile mișcării m-a convins că locul meu este aici, la Dynamic Studio fiind empatic și interesat să mă ajute cu adevărat să slăbesc sănătos.
Cu scopul de a reduce țesutul adipos sub îndrumarea antrenorului Cosmin Giura am urmat un plan personalizat de exerciții fizice adaptate nevoilor mele. Exercițiile fizice pentru o postură corectă și exercițiile de mișcare funcțională coordonate de antrenorii Cosmin Giura și Răzvan Giura, precedate de exercițiile de încălzire musculară gestionate de antrenorul Florin Neaga, dar și interacțiunea cu ceilalți antrenori, toate antrenamentele au constituit un efort comun de muncă, disciplină și dăruire care au avut ca rezultat transformarea mea. În cadrul colaborării cu echipa am beneficiat de: consiliere sportivă, nutrițională, psihologică, măsurători antropometrice, aplicația informatică interactivă care au avut un rol important în atingerea obiectivului stabilit.

5.Care a fost obiectivul tău inițial în materie de sport și care este obiectivul tău în prezent?
Pot să spun că am obținut ceea ce mi-am propus, obiectivul inițial a fost să slăbesc sănătos din țesutul adipos.
Obiectivul meu este continuarea acestui stil de viață sănătos, fără să mă întorc la vechile obiceiuri, păstrarea alimentației sănătoase și stabilizarea kilogramelor prin practicarea mișcării funcționale, în mod constant și formarea unui tonus muscular adecvat fizicului meu, continuarea de a păstra pe tot parsul vieții, zi de zi, acest stil de viață cu o alimentație sănătoasă și echilibrată, concomitent cu practicarea mișcării funcționale în mod constant și cu includerea în antrenamentele săptămânale a unor exerciții de crossfit.

6.Ce te menține motivat să vii la antrenamente?
a). Voința de a mă menține sănătos, păstrarea alimentației sănătoase, antrenamentele regulate (mișcarea funcțională constantă) motive care mă determină să continui cu încredere și convingerea trăită că antrenamentele înseamnă un obicei nou sănătos, starea de bine resimțită după fiecare antrenament, mă simt mult mai ușor, faptul că sunt mai activ, mai energic, îmi place și voi continua să fac mișcare cu exercițiile care mi se potrivesc pentru o mai bună calitate a vieții,
b). Ușurința alegerii garderobei,
c). Atmosfera specifică Dynamic Studio, muzica ritmată, curățenia, igiena impecabilă de la sală și din vestiare,

7.Cât de importantă este comunitatea în sport?
Contează foarte de mult întrucât te stimulează, te motivează, te inspiră prin modelele pozitive pe care le vezi alături, prin puterea exemplului te ajută să conștientizezi importanța mișcării, a sportului.

8.Ce recomandare ai pentru cei care nu fac mișcare?
Recomand cu toată convingerea celor care nu fac mișcare să inițieze orice formă de mișcare, de la plimbări simple, până la combinații de exerciții complexe sau să încerce cu încredere experiența Dynamic Studio –  o sală de sport, altfel unde am găsit dăruirea, profesionalismul cu care am fost tratat, SIGURANȚA de care antrenorii au dat dovadă în repetate rânduri fiind oameni de excepție și faptul că știu să câștige încrederea clienților având bune abilități de comunicare, care au dat dovadă de preocupare și interes, o atmosferă plăcută de care cu siguranță vei fi mulțumit și în care obiectivele propuse pot să devină realitate.
Orice efort financiar, logistic și de timp investit este pe deplin răsplătit de rezultate. Recomand apelarea la specialiști pentru stabilirea unui plan personalizat privind transformarea corporală în funcție de particularitățile fiecăruia ținând cont de mai mulți factori care sunt foarte importanți: starea de sănătate, vârsta, istoric medical, etc. prin obiceiuri noi, alimentație sănătoasă, exerciții fizice constante, cheia sănătății fiind grija și atenția față de propriul organism.
Dynamic Studio este locul unde nevoile și obiectivele stabilite cu echipa de antrenori prin serviciile oferite, constituie o premisă a reușitei și succesului la care trebuie adaugată propria contribuție de disciplină, dorința de a fi sănătos, hotărâre, perseverență, seriozitate, multă muncă. Succesul și reușita atingerii obiectivelor depinde în foarte mare măsură, de Tine !

P