Obezitatea în rândul copiilor Dynamic Studio 30/09/2020

Obezitatea în rândul copiilor

Scris de: Francesca Ursu
Timp de citire: 3 minute
 

Cum apare obezitatea în rândul copiilor?

Excesul de greutate este o problemă de sănătate întâlnită frecvent în rândul copiilor și adolescenților, dar deseori ignorată. Majoritatea cazurilor de obezitate sunt cauzate de mâncatul excesiv, accesul ușor la alimentele cu densitate calorică mare și mâncarea tip fast-food, mesele neregulate și comportamentul sedentar.
Mulți copii aleg să petreacă mai mult timp în fața televizorului decât să facă sport sau să se joace afară cu alți copii. Descoperirea și înțelegerea modului prin care copiii devin supraponderali este un pas important către întreruperea acestui ciclu.
 

Stima de sine a copiilor supraponderali

Copiii supraponderali sau obezi au o imagine negativă, de cele mai multe ori interiorizată, legată de aspectul lor fizic fapt care duce treptat la scăderea stimei de sine. Devin deprimați și nervoși, iar acest lucru are un impact negativ atât asupra comportamentului lor, cât și asupra progresului lor academic și social.
Consilierea psihologică joacă un rol important în modificarea stilului de viață, alături de modificarea obiceiurilor alimentare și activitatea fizică.
 

Cum combatem obezitatea infantilă?

Atunci când vorbim de scădere în greutate, nu trebuie să ne gândim la diete drastice, ci la stabilirea unor principii de bază legate de grupele alimentare, porții, orarul meselor și importanța legăturii dintre alimentație și activitatea fizică.
Consilierea nutrițională oferită de un specialist în domeniu sporește conștientizarea copiilor și a părinților cu privire la obezitate și riscurile asociate acesteia, fiind cea mai bună metodă prin care copiii pot dobândi noi obiceiuri benefice pentru sănătatea lor.
Planurile alimentare echilibrate, elaborate de către nutriționist împreună cu părinții și copiii, ajută în procesul de scădere ponderală și asigură un aport adecvat de nutrienți necesari în timpul fazei de creștere în copilărie și adolescență. Personalizarea planului alimentar se va face ținând cont atât de nevoile nutriționale (aportul echilibrat de cereale, legume, fructe și produse animale), cât și de preferințele alimentare ale copilașilor.
Pe lângă alimentație, copiii trebuie încurajați să facă mișcare în fiecare zi, activitatea fizică fiind o componentă esențială a oricărui program de gestionare a greutății. Exercițiile fizice stimulează creșterea și dezvoltarea normală, îmbunătățesc starea de sănătate și pot reduce riscul apariției diferitelor boli cronice în viitor.
Părinții joacă un rol important în îndrumarea copiilor spre un stil de viață echilibrat dar, abordarea subiectului obezității e deseori delicată și stresantă. Pentru a atinge obiectivele necesare, e nevoie de o structură bine definită, resurse, timp și, mai ales, răbdare.
Dynamic Studio îți vine în ajutor cu programul ‘Copil Sănătos’ conceput pe principiul adoptării unui stil de viață sănătos, activ și echilibrat atât pe plan fizic cât și psihic și nutrițional.
Programul include:

  • 8 ședințe antrenament personal / lună
  • 4 ședințe de consiliere psihologică / lună
  • 2 ședințe de consiliere nutrițională / lună
  • monitorizare și susținere pe parcursul întregului program

Preț: 610 lei

 
Pentru mai multe detalii, contactează-ne la 0770 778 899 sau scrie-ne un mesaj pe Facebook!
Investește în copilul tău. Oferă-i șansa să învețe alături de noi cum să adopte un stil de viață sănătos prin mișcare și dietă echilibrată.
 
 
 
 

P