Hai să o cunoști pe Francesca Dynamic Studio 29/07/2020

Hai să o cunoști pe Francesca

Scris de: Dynamic Studio
Timp de citire: 3 minute
Francesca este nutriționist dietetician licențiat. A urmat studii de specialitate în domeniul nutriției, absolvind Facultatea de Farmacie, specializarea Nutriție și Dietetică la UMF Cluj-Napoca. A urmat și masterul de Nutriția și Calitatea Vieții tot la UMF Cluj-Napoca, iar după terminarea studiilor de specialitate a decis să înceapă o noua aventură începând studiile doctorale la Școala Doctorală de Științe Biomedicale la Universitatea din Oradea.

Cum decurge prima întâlnire cu Francesca?

Pentru prima întâlnire, Francesca îți va cere să te prezinți cu un set de analize prestabilit, deoarece îi pasă și de sănătatea ta per total nu doar de kilogramele tale. Te va invita să ocupi un loc, apoi începe ”interogatoriul”. De ce vei fi ”interogat”? Deoarece Francesca dorește să afle cât mai multe despre tine, despre starea ta de sănătate, mediul în care îți desfășori activitatea și comportamentul tău alimentar.
După ce ați trecut cu brio de interminabilul ”interogatoriu” (haha), Francesca te va ruga să te urci pe cântarul cu bioimpedanță pentru a-ți putea lua măsurătorile corporale pe care le va trece într-un tabel de monitorizare.
La finalul consultației, pe baza chestionarului, veți discuta despre ce este de făcut în continuare și vei primi câteva indicații scurte, dar necesare pentru începerea unui stil de viață cu adevărat sănătos.

Cum îți personalizează Francesca planul alimentar?

Atât pe baza chestionarului cât și pe baza unei discuții libere și sincere, Francesca întocmește un plan alimentar în care ține cont de: recomandările de specialitate, programul tău de muncă, preferințele tale alimentare (nu te va pune niciodată să mănânci ceva ce nu îți face plăcere, doar de dragul slăbitului) și analizele de sânge (care uneori nu sunt așa cum te aștepți).

De câte ori te vei întâlni cu Francesca dacă intri într-un program de nutriție?

Dacă te-ai hotărât cu adevărat să faci o schimbare cu privire la stilul tău de viață, te vei întâlni cu Francesca până când vei atinge greutatea dorită (luând în calcul și greutatea ideală).
Va fi consultația inițială, după care în timp de 1 săptămână Francesca va concepe planul tău alimentar. După 2 săptămâni de la începerea planului, îți va cere să vă întâlniți din nou pentru noi măsurători și discuții, de care va ține cont la întocmirea celui de al doilea plan. După alte 2 săptămâni vă veți vedea din nou pentru a discuta despre schimbările și obiceiurile dobândite în prima lună, urmând să primiți indicații despre ce urmează să se întâmple în continuare. Întâlnirile vor fi o dată pe lună pentru discuții și monitorizarea greutății corporale.
Deși întâlnirile se răresc, Francesca te va ruga să o contactezi atunci când simți că ai nevoie de suport sau dacă ai anumite neclarități. Va fi alături de tine la fiecare pas, încercând să îți ofere tot sprijinul de care ai nevoie pentru a ajunge unde îți dorești.

P