Cum evoluează curele de slăbire? Dynamic Studio 07/09/2018

Cum evoluează curele de slăbire?

Pe piață există numeroase cure de slăbire care promit rezultate rapide, intr-un interval scurt de timp.
În mod normal și corect o slăbire ca la carte înseamnă intr-o lună,7 kg la sexul masculin și 5 kg la sexul feminin. Evident, dacă greutatea este mare, se poate trece de aceste cifre, dar foarte rar pot să sară peste 10 kg in cazul in care s-a modificat stilul alimentar și nu se ține propriu zis o cură restrictivă.
În cazul curelor de slăbire, in prima fază care durează de la câteva săptămâni, pana la câteva luni, are loc o scădere in greutate care inițial este mai rapidă. iar apoi din ce in ce mai lentă.
Reducerea maximă a greutății are loc după aproximativ 6 luni de la începerea curei de slabire, pentru ca apoi să urmeze o stagnare, dar din păcate se va observa treptat o nouă creștere in greutate astfel încât se va ajunge la greutatea de la care s-a pornit. Motivul este ca dacă pe termen lung nu se poate menține stilul alimentar adoptat pentru cura de slăbire, evident ca organismul nu va rămâne la greutatea la care s-a ajuns in urma curei la punctul său maxim.
În consecință, rolul medicului specialist este foarte important tocmai pentru a asigura o îndrumare corespunzătoare și pentru a nu exista cure de slăbire ci un stil alimentar corect.

P