Programul Copilului Sănătos Dynamic Studio 02/09/2020

Programul Copilului Sănătos

Scris de: Dynamic Studio
Timp de citire: 3 minute
 
Aruncând o privire în prezentul generațiilor noi, remarcăm o schimbare atât din punct de vedere al constituției fizice cât și al dezvoltării psihicului, comparativ cu vremurile părinților sau a bunicilor noștri.
Obezitatea se numără printre topicurile de actualitate. Prevalența acestei boli metabolice este într-o continuă creștere, iar la nivel global aproximativ 30% din populație este afectată de ea. Făcând o scurtă cercetare, am aflat că în România doar 3 din 10 persoane sunt normoponderale. Îngrijorarea este cu atât mai mare, cu cât tot mai mulți copii suferă de obezitate. Debutând precoce, este puțin probabil ca la maturitate omul să fie lipsit și de alte boli asociate precum diabetul zaharat, ateroscleroza, hipertensiunea etc.
Ne ridicăm adesea un semn de întrebare când vedem copii pufoși pe stradă. Vina de cele mai multe ori este aruncată asupra părinților, familiei, care implicit primește eticheta de neglijență sau indiferență din cauza standardelor sociale legate de aspectul fizic.
Să fii părinte este dificil în contextul actual. Dorind pentru copil o creștere cât mai armonioasă, uneori ne lovim de „piedicile” societății. Prezentul se remarcă prin alimente ultra procesate, mâncare de tip fast-food/junk food, cei mici fiind copleșiți de ele. Jignirile, injuriile, răutățile îndreptate spre aceștia, pot cauza frustrări legate de aspectul fizic, nesiguranță sau chiar anxietate în cazurile mai grave. Ancorate timpuriu în mințile fragede, repercutează și devin „demonii” cu care adolescenții se confruntă pe parcurs.
 

Ce putem face pentru a ajuta generația tânără în lupta cu kilogramele în plus?

Răspunsul la o astfel de problemă este adesea trântit flegmatic celor în cauză: fă mișcare, nu mai mânca, înfometează-te etc.
În viziunea noastră soluționarea ar trebui să se afle într-un program complex care să cuprindă activități fizice, un plan de nutriție personalizat, stabilit de un specialist, susținere și consiliere psihologică pe plan sportiv și personal. În acest fel, putem construi o bază solidă de valori care să ajute un copil să depășească situația neplăcută în care se află și să cunoască o evoluție deosebită.
Si uite așa, luând în calcul trei determinanți – Sportul, Nutriția, Psihicul – pe care noi ii considerăm vitali în dezvoltarea personală – am pus bazele unui nou program.
Întindem o mână de ajutor părinților care doresc să-și învețe copiii tainele unui stil de viață sănătos. Introducându-le în program o rutină ce prevede atât activitate fizică, cât și suport profesional pe plan nutrițional și psihic-emoțional, clădim un suport pentru viitor.
Programul este intitulat Copil Sănătos și cuprinde: 2 ședințe de antrenament alături de antrenor personal pe săptămână, 1 ședință de psihologie alături de consilierul nostru sportiv, Mirela Pârv pe săptămână, timp de o lună calendaristică. În plus, 2 ședințe de nutriție alături de nutriționista noastră, Francesca Ursu.
Cu susținerea dumneavoastră, dorim să asigurăm un ambient oportun prin intermediul căruia, copilul să deprindă noțiuni fundamentale care să-i influențeze semnificativ cursul vieții. Implementând acest sistem, credem că putem facilita investiția dumneavoastră în educația celui mic!

P