Astăzi vom vorbi despre planificarea meselor!
Cu toții știm că mâncarea este o sursă primară de energie pentru organismul nostru pentru că, din alimentație ne luăm nutrienții și vitaminele necesare.
Cu toate acestea, datorită stresului sau a programului haotic, avem tendința să omitem anumite mese din timpul zilei.
Când organismul nu dispune de acestea, își ia energia necesară din masa musculară, ceea ce duce inevitabil la scădere ratei metabolice.
Așadar, întreabă-te! De câte ori ai reușit să mănânci astăzi?
S-a întâmplat să renunţi la una din mese pentru că nu ai avut timp să găteşti?
Sau de câte ori ai cumpărat ceva pe fugă?
Planificarea meselor rezolvă aceste probleme şi îţi poate aduce multe alte beneficii.
În primul rând, vei avea nevoie de un jurnal care te va ajuta să ții evidența
meselor din ziua respectivă!
Atunci când vorbim despre time management culinar, vorbim despre:
*gătit pentru câteva zile în avans;
*stocarea mâncării gătite atât pentru noi, cât și pentru familie – stocare care se poate face în frigider,
dacă se va consuma în următoarele zile sau în congelator, în recipiente corespunzătoare,
dacă se vor consuma după o perioadă mai lungă de timp;
*save time – mai mult timp alocat pentru familie, activități reacreative, care ne fac plăcere;
*economii – nu vom mai cheltui banii pe lucruri inutile.
În al doilea rând, pentru a-ți ușura timpul, poți apela la un medic nutriționist care te va ajuta cu toate informațiile necesare despre un stil de viață și o dietă viguroasă!
Nu uita! Sănătatea este pe primul loc! Ai grijă de organismul tău! Creează un echilibru adecvat între o minte sănatoasă și un corp la fel de sănătos!
Mult succes!