Publicat de: Dynamic Studio
Tip de citire: 5 – 7 minute
Trecând prin această etapă dificilă cu coronavirus, e foarte important să ne informăm corect, să ne păstrăm calmul și să ne adaptăm. Dacă tot avem mai mult timp liber, vă propunem să citiți o carte, care nouă ni s-a părut destul de interesantă: “Codul vindecării – 6 Minute” de Alexander Loyd cu Ben Johnson. Pentru a vă trezi interesul, am selectat câteva rânduri pe care le-am considerat relevante în contextual actual. Enjoy!
“Fiecare om dispune de un sistem de vindecare miraculos, care poate trata orice problemă de natură fizică sau de alt fel. Este vorba de sistemul imunitar. Ne naștem cu un program de autovindecare proiectat să rezolve tot ceea ce ar putea deveni o problemă. Programul o poate rezolva de îndată ce s-a ivit. De fapt, mulți specialiști consideră că vindecarea oricărei boli se datorează sistemului imunitar.
Dar…există ceva care poate face ca asta sa nu funcționeze. Despre ce este vorba? Despre stres.
Conform cercetărilor efectuate de dr. Bruce Lipton, stresul este cauza bolilor în proporție de cel puțin 95%.
Demn de menționat este raportul publicat de Facultatea de Medicină a Universității Harvard pe pagina proprie de internet: „Excesul de stres într-o perioadă îndelungată de timp duce la ceea ce numim “stres cronic” și se corelează cu bolile de inimă, atacurile cerebrale și poate provoca și apariția cancerului și a bolilor respiratorii cronice. Pe de altă parte, boala este doar vârful aisbergului. Stresul vă afectează emoțional, ştirbindu-vă bucuria de a trăi și de a fi alături de cei dragi. ” Dar un factor de stres nu influențează pe toată lumea la fel. Depinde de programarea interna a fiecăruia. Hai sa vedem ce este stresul? Stresul fiziologic este, simplu spus, un sistem nervos dezechilibrat.
Sistemul nervos autonom/ ANS are două pârți, și vorbim din nou despre echilibru.
De o parte, avem sistemul nervos parasimpatic/PNS, care răspunde de creștere, vindecare și întreținere și cuprinde cea mai mare parte a automatismelor care au loc in organism.
De cealaltă parte, avem sistemul nervos simpatic/SNS, care este proiectat să fie folosit mult mai puțin, având totuși un rol foarte important în starea de sănătate sau boală. L-am putea denumi drept sistemul „luptă sau fugi”. Când ajungem în zona luptă sau fugi, circulația sangvină se schimbă complet. Nu mai ajunge la organele interne și nici nu irigă lobii frontali pentru stimularea gândirii creatoare. Sângele se duce masiv către mușchi, pentru că organismul gândește că trebuie să lupte sau să alerge mai tare decât ceea ce vă amenință viața. Deși menite să salveze viața, dacă se mențin timp îndelungat printr-un stres continuu, aceste schimbări ajung să dăuneze organelor, afectând, în special şi în mod direct, sistemul imunitar. Asta se petrece la nivel de organ.
Să vorbim puțin despre ce se întâmplă la nivel celular. Organele noastre nu primesc hrană, oxigen, minerale, acizi grași și nici nu pot scăpa de deșeuri și toxine cât timp se afla sub stres. Totul se oprește, cu excepția celor necesare supraviețuirii. În acest fel, în celulă se creează un mediu toxic și nu permite creștere sau reparații. De fapt, dr. Bruce Lipton afirmă că acesta este felul în care căpătăm boli genetice.
Problema este tocmai faptul ca omul stă în această stare perioade îndelungate, iar rezultatul nu poate fi decât unul singur. Ceva se defectează până la urmă și își face simțită prezenta sub forma unui simptom.
Când ajungem să avem mai multe simptome, spunem că suntem bolnavi. Iar boala este locul unde veriga slabă din lanț a cedat la presiunea numită stres. În momentul în care se dă alarma, de la creier pleacă un semnal direct spre sistemul imunitar Să ne gândim puțin care este rostul sistemului nervos simpatic – este acela de a ne salva viața. Dar al sistemului imunitar? El luptă cu bacteriile, virusurile, micozele, repară și distruge celule anormale. De asemenea, sistemul imunitar utilizează cantități uriașe de energie. Problema este că trăim într-o stare continuă de „luptă sau fugi”. Starea de echilibru a sistemului nervos autonom echivalează cu creșterea și însănătoșirea, ceea ce înseamnă de fapt o stare bună de sănătate, pe când starea de dezechilibru sau stres a acestui sistem înseamnă îmbolnăvire, stare proastă de sănătate.
în 1905, un tip cu părul vâlvoi, pe nume Albert, scria cu creta pe o tablă E=mc2, după care lumea n-a mai fost la fel. Semnificația formulei E=mc2 constă în aceea că totul este energie și totul se reduce la energie. Toate problemele noastre de sănătate își au originea într-o frecvență energetică distructivă. Deci, dacă vrem să vindecăm problemele de sănătate de la rădăcină, trebuie să remediem problema energiei.
Lăsați-mă să vă ajut să înțelegeți ce se întâmplă la nivel intracelular în cazurile de deficit energetic, cum ar fi în sindromul gripei. După cum am arătat anterior, deficitul de energie este, de fapt, cauza tuturor bolilor. Am vorbit înainte despre luptă sau fugi, adică stresul şi modul în care afectează celulele. Pe măsură ce ele își opresc funcționarea pentru a conserva energia organismului, oxigenul nu mai pătrunde în interiorul lor, substanțele nutritive nu mai ajung la ele și nici glucoza (combustibilul celulei). Uzina producătoare de putere rămâne nealimentată. Aceste mici uzine se numesc mitocondrii. Cum funcționează ele, așa funcționează celulele și, așa cum funcționează celulele, funcționează și organismul.
Știm de ani de zile că aproape toate infecțiile căilor respiratorii superioare sunt virale. Antibioticele nu au efect asupra virusurilor, dar sunt totuși prescrise frecvent. Antibioticele omoară și mitocondriile, nu numai bacteriile. De fapt, antibioticele care ne-au fost prescrise inutil pot constitui o cauză majoră nu numai a sindromului gripei ci și a măririi numărului de boli nou-apărute.
O celulă are nevoie de oxigen și de glucoză (combustibil), precum și de posibilitatea de a elimina deșeurile. Când oprești procesul, are loc o scădere a energiei, când celulele nu mai funcționează adecvat. Dacă procesul durează prea mult, celulele mor. Vedem, așadar, cum stresul aduce celulele în stare de alarmă și poate provoca o pană de energie, care determină lezarea celulelor, adică ceea ce vom numi boală.
Atenție: frica produce stres”
Sursa: “Codul vindecării – 6 Minute” de Alexander Loyd cu Ben Johnson
Când suntem stresați, imunitatea scade și ne îmbolnăvim
06/04/2020
YOU MAY ALSO LIKE
Related Posts
-
23/06/2021 Suplimente pentru slăbit. Ce să alegem?
-
02/06/2021 Atitudinea e totul!
-
19/05/2021 Cum pot fi mai sănătos?