Tu ai încredere în tine? Dynamic Studio 19/07/2018

Tu ai încredere în tine?

Azi ne adresăm în mod special fetelor și femeilor, care sunt ținta așa numitului fenomen: fitspiration (fitness + inspiration).

      Vorbim de un nou curent întâlnit în mediul online, care prin imagini și citate, încurajează femeile să facă sport și să adopte un stil de viață sănătos, accentuând ideea de “femeie puternică”.
Acest curent se presupune că s-ar opune altui curent, numit thinspiration (thinness + inspiration), care susține și promovează femeile extrem de slabe și obiceiurile nesănătoase. Studiile care au analizat conținutul postărilor fitspiration, au demonstrat că promovează ideea de corp suplu, tonifiat și perfect proporționat. Pe de altă parte, acest tip de postări, conțin mesaje care induc sentimente de vină, care stigmatizează grăsimea corporală și pun accent pe dietă și pe restricțiile alimentare. Acest curent aduce în plus imaginii femei slabe promovate de thinspiration, doar elemente vizuale din fitness, mai exact accentuează musculatura dezvoltată. În ciuda faptului că acest curent își dorește să susțină și să încurajeze femeile, rezultatele studiilor arată că postările de tip fitspiration transmit mesaje ce pot fi dăunătoare imaginii corporale.
Un alt scop al acestor postări este de a motiva persoanele când vine vorba de sport, dar se pare că expunerea la astfel de conținuturi nu a dus la creșterea frecvenței antrenamentelor.
      Așadar, selectează postările la care ești expus, evită să te compari cu ceea ce vezi și trece toate informațiile prin filtrul personal. Adu-ți aminte că cele mai bune rezultate le obții lucrând cu profesioniști și căutând motivația în tine însuți!
P