celulita

Când faci sala, mai ales dacă ești femeie, sigur dorești in special sa te tonifici astfel încât să dispară celulita. Totuși trebuie precizat că 1% din populația feminină a globului nu prezintă celulită. Prin celulită se înțelege o afecțiune semipatogenă care se manifestă la nivelul pielii prin apariția aspectului de “coajă de portocală”. Din punct de vedere al terminologiei medicale, celulita reprezintă o inflamație acută a țesuturilor moi, preponderent grase, aflate sub piele. Celulita nu reprezintă doar un aspect inestetic al pielii ci reprezintă reacția organismului la faptul că ceva nu funcționează cum trebuie. Înainte de a începe sa îți furnizez niște sfaturi alimentare, este important să știi că femeia matură posedă 30% grăsime din masa corporală totală, iar bărbații posedă 20% grăsime. Rasa albă este predispusă la apariția celulitei cu o frecvență mult crescută comparativ cu rasa neagră. Celulita poate avea și o componentă ereditară. La cca 50% dintre paciente se regăsește o problema familială. In aceste cazuri nu se moștenește celulita ca atare ci terenul genetic pe care mai târziu se poate dezvolta celulita dacă există un stil de viața nesănătos.
Alimentația are un rol important în tratarea celulitei. De baza rămân legumele și fructele. Se vor consuma proteine în special din carne slabă și ouă pentru a menține fibra musculară astfel încât sa apăra un tonus muscular și a se consolida țesutul conjunctiv. Grăsimile sănătoase din ulei vegetal, avocado, fructe oleaginoase, semințe trebuie sa fie predominante și numai 10% saturate din lactate, grăsimi animale.
In lupta contra celulitei hidratarea cu APĂ este de asemenea vitalavitală.
Este important să avem în alimentație alimente bogate în vitamina B,C,E pentru colagen și structură.
Evident mișcarea este importantă și masajul realizat de către specialiști.
În concluzie lupta contra celulitei se face în mai multe etape și nu se sare nici una. Te aștept pentru a te îndruma la un consult medical de nutriție!

Post a Comment

Close
About