Cum mâncăm de sărbători? Dynamic Studio 18/12/2018

Cum mâncăm de sărbători?

 
Se apropie sărbătorile cu pași repezi și cu toții ne bucurăm de această perioadă din an. Ne strângem cu toții și ne bucurăm de compania celor din jur. În această perioadă, starea de bine este completată și alimente în exces care sunt foarte bogate din punct de vedere caloric.
Ca atare, haideți să vedem ce sfaturi ar trebui să urmărim atunci când vin sărbătorile.
Evident, înainte de sărbători mulți dintre noi țin postul religios. Acest post de multe ori înseamnă o alimentație strict vegetariană, astfel încât trecerea de la partea vegetariană la cea animală poate fi un șoc pentru organismul nostru. Aceasta trecere bruscă poate duce inevitabil la diverse probleme precum diskinezii biliare, tulburări de tranzit intestinal și indigestii.
Este foarte important în această perioadă de sărbători, să nu abuzați de sare și evident de alcool. Dacă faceți această combinație precum consumul de alcool și varză murată, pot să apăra pusee hipertensive.

Un alt sfat este să nu abuzați de dulciuri!
Se pot consuma, dar in cantitate minimă, cu măsura și evident nu seara.
Un alt lucru important este să nu mâncați în exces alimentele și să încercați cât mai mult să nu săriți mesele importante.
In această perioadă a anului pot să se declanșeze mult mai multe afecțiuni din cauza alimentației hipercalorice și mai ales, ne putem îngrasa foarte mult.
Sfatul meu este să consumați legume, totul cu măsura, dulce redus și nu combinat cu fructe și evident, multă mișcare!
Va doresc Sărbători Fericite și La Mulți Ani!
P